Com succeeix com amb altres malalties, el càncer deixa rastres específics o traces d’olor al cos i les secrecions corporals dels éssers humans. Les cèl·lules canceroses i les cèl·lules sanes afectades pel càncer, produeixen i alliberen aquestes traces d’olor.
Home gos
Depenent del tipus de càncer que es tracti, els gossos són capaços de detectar l’olor que produeix la persona malalta. Fins on s’ha pogut saber mitjançant les diferents proves científiques que s’han realitzat fins ara, els gossos poden detectar l’olor a la pell, l’orina, els excrements, la suor i l’alè.
Aquests rastres perceptibles per l’olfacte són coneguts com firmes d’olor i si els gossos són instruïts, no només són capaços de captar-los sinó també d’alertar les persones de la presència d’un tumor. Els gossos entrenats perquè potenciïn aquestes qualitats que tenen es coneixen com a gossos de detecció mèdica.
Hi ha algunes investigacions científiques que han demostrat que els gossos poden detectar molts tipus de càncer. Entre elles, un estudi referit a la publicació BMJ Case Reports va descriure com un home de 75 anys va visitar un metge després que el seu gos llepés persistentment una lesió darrere de l’orella de l’home. El doctor va realitzar proves de diagnòstic i va confirmar que l’home patia un melanoma maligne.
Perro UnsplashS’ha comprovat que els gossos entrenats poden detectar amb alts nivells de precisió el càncer colorectal ensumant l’alè i els excrements aquosos de persones, fins i tot en etapes primerenques. A més, per si fos poc, la presència d’inflamació intestinal o de malalties colorectals no canceroses no semblen afectar la capacitat dels gossos per detectar aquest tipus de càncer.
Amb el càncer de pulmó també succeeix una cosa semblant ja que els gossos tenen la capacitat de descobrir-ho a través de l’alè del malalt. Un estudi científic va revelar que un gos entrenat té una alta taxa d’encert en distingir entre l’alè de les persones amb i sense càncer de pulmó.
En el cas del càncer d’ovari, detecten el tumor a partir de mostres de sang, i el càncer de pròstata el descobreixen ensumant l’orina d’un home.

Cancer de mama

Però no acaba tot aquí, perquè així mateix es coneix que els gossos entrenats només per detectar el càncer de mama també són capaços de detectar melanomes i càncer de pulmó, la qual cosa significa que hi ha d’haver una firma d’olor comuna en els diferents tipus de càncer.
Gos moll
Que els gossos puguin detectar alguns tipus de càncer és una gran notícia però és que, a més, l’ús d’aquests animals és un mètode no invasiu i d’escàs risc. Els gossos de detecció mèdica amb prou feines presenten efectes secundaris i ofereixen ressenyables avantatges gràcies al fet que són mòbils, es posen a realitzar la detecció ràpidament i tenen la capacitat de rastrejar una olor fins al seu origen.
Per si fos poc, també tenen el potencial d’ús en entorns d’atenció al pacient o en laboratoris per identificar el càncer en mostres de teixit de persones amb sospita de càncer, sense necessitat que el malalt es trobi present.
Com succeeix en els entorns científics, a aquestes notícies els cal més investigació perquè l’efectivitat i fiabilitat de la detecció canina del càncer es converteixi a mig termini en un estàndard en benefici de la salut humana.
—-
fuente: https://www.elnacional.cat

—-

Muchas gracias y esperamos veros pronto. ‪#‎nocompresadopta‬

Mas Torrencito, la primera casa rural para mascotas que admite personas

y si quieres regalar alguna estancia a tus amigos o familiares entra en nuestra tienda y adquiere un bono con descuento…. La Tienda

Palabras claves: Casa rural girona Turisme rural girona Cases rurals girona Casa rural girona piscina Alojamiento rural girona Cases rurals girona baratas Escapada rural girona Girona cases rurals